Over mij

Eerst even voorstellen?

Mijn naam is Judith Peijnenburg (1975). Ik ben getrouwd met Jeroen en heb 2 kinderen, Isa en Tijn. Sinds 2003 ben ik werkzaam geweest als vrijgevestigd huisarts in Dreumel (Land van Maas en Waal). Mede omdat ik merkte dat de tijd steeds te beperkt was om optimale aandacht aan patiënten te kunnen besteden, voelde ik de behoefte om het anders te doen. Ik ben medio 2016 gestopt als huisarts. Vanaf dat moment ben ik als Coachend Arts begonnen zorgverlening patiëntvriendelijker en integraler aan te bieden.

Mijn visie 

Ik vind het belangrijk om écht contact te maken tijdens een consult en daar is vaak wat meer tijd voor nodig. Ik heb ervaren dat het belangrijk is dat u als patiënt uw verhaal kunt doen, zeker als u al het nodige achter de rug hebt. Met mijn kennis, achtergrond en ervaring kan ik klachten heel goed 'integraal' benaderen. Dat wil zeggen dat ik tegelijkertijd aandacht heb voor zowel lichamelijke klachten, psychische aspecten en omgevingsfactoren en deze allemaal betrek bij de diagnose en behandeling. Daarnaast wil ik graag met begrip, geduld en compassie hulp bieden als u op wat voor manier dan ook vastloopt in het leven.


Acceptance and Commitment Therapy

Om mijn vaardigheden als Coachend Arts uit te breiden en te verdiepen, heb ik de opleiding tot ACT-therapeut gevolgd. ACT staat voor Acceptance and Commitment Therapy. Dit is een nieuwe vorm van gedragstherapie die verschillende behandeltechnieken met elkaar combineert. Deze technieken hebben tot doel om uw psychologische flexibiliteit te vergroten zodat u beter om kunt gaan met gezondheidsklachten. ACT gaat er namelijk vanuit dat het niet alleen de ernst van de klachten is die het functioneren van iemand beïnvloedt, maar dat juist de (psychologische) relatie tussen deze klachten en gedrag bepalend is voor het functioneren.  

ACT heeft een zeer degelijk wetenschappelijk fundament en is een vorm van positieve psychologie die zich niet concentreert op het bestrijden van uw klachten, maar veel eerder uw vermogen wil verbeteren om ermee om te gaan. (bron: Time to ACT! Jansen & Batink)


Passie

Het mij eigen maken van de Acceptance and Commitment Therapy heeft mezelf ook heel erg geholpen om dichter bij mijn eigen 'waarden' te komen en te doen wat ik écht belangrijk vind in het leven. Met plezier en passie zou ik dat ook naar u willen uitdragen. 

Daarnaast vind ik de mens achter de klacht, inclusief al zijn omgevingsfactoren erg boeiend en wil ik graag mijn kennis en ervaring als huisarts inzetten om u een persoonlijke, op maat gesneden behandeling aan te bieden. Hiervoor reserveer ik veel tijd. Tijd die een huisarts of specialist vaak niet heeft.

  


 


 

 

 


 

 

Kaart
Opbellen
E-mail
Info